Na Svjetskom prvenstvu III divizije, koje se igra u Istanbulu danas je slobodan dan. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dva odigrana kola ima polovičan učinak. U prvom kolu savladan je Hong Kong, a potom smo poraženi od izuzetno jake reprezentacije Gruzije.

Naši hokejaški sutra nastavljaju takmičenje na Svjetskom prvenstvu, a protivnik je domaćin, reprezentacija Turske. Sven Zaimović, koji danas slavi svoj 21. rođendan, ističe kako nas protiv Turaka i Južne Afrike očekuje težak zadatak, ali polaže nade da bi mogli do kraja upisati još neki trijumf. Najbolje šanse imamo u posljednjem kolu protiv reprezentacije Luksemburga.

“Protiv Luksemburga sigurno možemo, ali zašto ne bi vjerovali da možemo nešto napraviti i protiv druge dvije reprezentacije. Oni su ljudi kao i mi, igraju hokej kao i mi. Protiv Luksemburga se nadamo najboljem. Ući ćemo u tu utakmicu željni pobjede, ali o tome je još rano da pričamo, obzirom da nas ta utakmica očekuje u posljednjem kolu”, kaže Zaimović i dodaje:

“Nadamo se da će Hong Kong izgubiti sve do kraja i da ćemo ostati na toj petoj poziciji koja nam osigurava ostanak u diviziji. Prošle godine smo igrali pred punim tribinama protiv Turske, bit će i pritiska, ali imat ćemo i dodatni motiv. Turci su strastveni, baš kao i mi i bit će lijepo igrati pred punim tribinama”, kaže Zaimović.

Na kraju razgovora Zaimović je istakao da mu je jedina rođendanska želja pobjeda reprezentacije Bosne i Hercegovine u preostalim susretima na Svjetskom prvenstvu III divizije u Istanbulu.