Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu III divizije koje se igra u Istanbulu. Protivnik našeg nacionalnog tima je reprezentacija Luksemburga, a uoči ovog susreta našim hokejašima obratio se predsjednik Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine, Senad Zaimović.

“Poštovani reprezentativci Bosne i Hercegovine, želim da vam se zahvalim za sve napore koje ste imali na Svjetskom prvenstvu, na jedinstvo koje ste pokazali, disali ste kao jedan. Bili ste podrška jedan drugom i kad se rezultat nije razvijao u željenom pravcu. Pokazali ste cijeloj bosanskohercegovačkoj sportskoj i drugoj javnosti kako se brane boje domovine i s kakvim ponosom se nosi grb BiH.

Svjetsko prvenstvo u Istanbulu pokazalo je da hokej u našoj zemlji napreduje, iako se suočavamo s ogromnim problemima zbog nedostatka ledene površine i jedina smo zemlja na ovom prvenstvu koja nema uvjete da se adekvatno spremi za napore koje jedno ovako takmičenje nosi sa sobom. Vaš primjer će sigurno utjecati na motiviranje mladih da se bave ovim atraktivnim sportom i najbržom kolektivnom igrom na svijetu.

Vjerujem da će nas na povratku u Bosnu i Hercegovinu dočekati dobre vijesti vezane za Ledenu dvoranu. Večeras igrate posljednju utakmicu na prvenstvu. Ispred Hokejaškog saveza želim vam svu sreću, dobar rezultat, jer već danas, s ostvarenom pobjedom imate historijski uspjeh. Uspjeh koji bi još jednom skrenuo pažnju međunarodne hokejaške javnosti.
Čestitamo i sretno večeras protiv Luxemburga, Ledeni zmajevi”, poručio je našim najboljim hokejašima Senad Zaimović uoči utakmice s Luksemburgom.

Utakmica s Luksemburgom na rasporedu je večeras u 20 sati po lokalnom, odnosno 19 sati po srednjoevropskom vremenu.

IMG_1932