Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja takmičenje na Svjetskom prvenstvu III divizije u Istanbulu. Naš protivnik u četvrtom kolu je reprezentacija Južne Afrike. Drugi golman našeg tima, Edis Pribišić jučer je protiv Turske pružio fantastičnu partiju, a na kraju je imao nevjerovatnih 59 odbrana.

Dobio je i nagradu za najboljeg pojedinca susreta iz redova našeg nacionalnog tima. Nakon utakmice sve odbrane posvetio je mladom Amonu Rakiću, koji se povrijedio sredinom druge trećine. Na sreću povreda nije ozbiljnije prirode.

Publika je dala dodatni motiv, ne samo meni, nego i svim igračima u dvorani. Bila je jako dobra atmosfera i dobra utakmica. Mislim da je rezultat bio izvan naših očekivanja. Svi su nam čestitali na borbi. Jako nam je drago zbog dobre utakmice naše reprezentacije. Sve svoje odbrane sam posvetio našem drugu i bratu iz reprezentacije Amonu, koji je bio povrijeđen u drugoj trećini utakmice. Sve to mi je dalo dodatni motiv”, kaže Pribišić i dodaje:

“Južna Afrika je jedna jako dobra reprezentacija. Bili su u drugoj diviziji prošle godine, sada su u trećoj diviziji. Gledali smo njihove utakmice, malo smo ih analizirali. Mislim da možemo odigrati dobru partiju. Dat ćemo sve od sebe protiv Južne Afrike, to garantujem sto posto”, kaže Pribišić.

Utakmica s Južnom Afrikom na raspredu je večeras s početkom od 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po srednjoevropskom vremenu.